Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 23:30 uur (licht rijbaan gaat uit om 22:00 uur) en zaterdag en zondag van 08:00 tot 20:00 uur (licht rijbaan gaat uit om 19:30 uur).
In de regel is de foyer geopend tijdens de manegelessen tot een uur na einde van de laatste manegeles. Ook tijdens wedstrijden en evenementen is de foyer geopend. Verder kun je voor consumpties terecht bij de vending- en koffiemachine in de hal.
Je ontvangt van ons maandelijks een factuur. De stalling wordt vooraf berekend. Overige diensten zoals lessen, paddockservice, stapmolen, weiland e.d. worden achteraf berekend. Voor de actuele tarieven kijk op onze website.
Het paspoort van jouw paard moet op onze locatie aanwezig zijn. Als je met je paard het terrein verlaat voor bijvoorbeeld wedstrijd of dierenartsbezoek kun je het paspoort bij één van onze medewerkers ophalen. Denk er dan wel op tijd aan dit aan ons te vragen. Het blijft de verantwoordelijkheid van de eigenaar of je het paspoort bij je hebt bij verlaten terrein.
Wij registreren jouw paard op onze locatie en zullen als houder van de locatie met de gegevens van het paard, zoals chipnummers het paard aan onze locatie koppelen. Dit gebeurt in een digitale database van de RVO. Alle paarden die langer dan 30 dagen op Any Dale Hippique staan moeten hierin aangemeld worden. Paarden die langer dan 30 dagen onze locatie verlaten melden wij af.
Voor alle paarden die langer dan 24 uur maar korter dan 30 dagen onze locatie verlaten moeten wij een lokale administratie bijhouden.
Indien je van plan bent om met je paard langer dan 24 uur onze locatie te verlaten dan dien je dit te melden bij degene die het paspoort uitgeeft (of aan ons te mailen). Je moet hiervoor het chipnummer van jouw paard en de adresgegevens (straat, postcode en plaatsnaam) van de bestemmingslocatie doorgeven/mailen.
Verlaat jouw paard korter dan 24 uur onze locatie dan wel graag doorgeven, maar dan hoeven wij geen adres te registreren. Dit geldt dus bijvoorbeeld voor buitenritten of één-daagse wedstrijden.
De paarden worden vier keer per dag door ons gevoerd, drie maal per dag kuil (bij weidegang 2 maal per dag) en één keer per dag brok. Afwijkende voerschema’s zijn bespreekbaar (meerkosten), Net als het toedienen van medicijnen tijdens de voerrondes. Het is niet toegestaan om zonder overleg zelf hooi, kuil, stro, brok e.d. te pakken, uitgezonderd het vullen van hooinet voor in vrachtwagen of trailer.
De paarden worden dagelijks opgestrooid en één keer per week volledig uitgemest. Wil je zelf mest uit de stallen verwijderen doe dit dan met een kruiwagen en gebruik hiervoor niet de tonnen op de poetsplaatsen, die zijn enkel voor mest van poetsplaatsen of terrein.
De rijbanen zijn beschikbaar tenzij er een groepsles plaatsvindt. Voor ons actuele lesschema kijk op onze website. Ook tijdens wedstrijden, evenementen en andere activiteiten kan het zijn dat er een rijbaan niet beschikbaar is. Dit wordt gecommuniceerd via onze WhatsApps-groep Pensionruiters Any Dale.
Net als in het verkeer gelden ook in de rijbaan/rijbanen van onze accommodatie regels. Tijdens het (vrij)rijden zijn deze regels van toepassing. Ruiters dienen zich aan de rijbaanregels te houden. Wanneer nodig geven onze medewerkers graag een toelichting
Klik hier voor de rijbaanregels.
Als je hindernismateriaal gebruikt ruim dat dan weer op als je klaar bent. Zorg dat je tijdens het springen andere ruiters niet tot last bent en houd je aan de rijbaanregels.
Zonder begeleiding springen is alleen toegestaan voor ruiters met minimaal L niveau.
Regels voor de springtuin:
1. 🐴 Ruim altijd je mest op!
2. 🚫 Rij niet door de mest heen.
3. 🔄 Longeren in de springtuin is niet toegestaan.
4. 🐎 Paarden loslaten in de springtuin is niet toegestaan.
5. 🌙 In het donker rijden is niet toegestaan, ook niet bij licht van de tennisbaan.
6. Ruiters onder de 12 jaar mogen hier alleen rijden onder begeleiding van een volwassene of instructeur.
7. 🏇 Ruiters tussen de 12 en 16 jaar rijden niet alleen in de springtuin.
(dus zorg dat je samen bent met een andere ruiter of dat er iemand bij je is)
8. 🎯 Onder de 18 jaar is springen zonder begeleiding alleen toegestaan in overleg met een instructeur.
9. 📏 Hindernissen niet verplaatsen en na gebruik altijd terugzetten zoals ze stonden.
Rijden of springen op het achter terrein is zonder begeleiding van instructie volledig voor eigen risico.
Het is toegestaan om naast je eigen gezinsleden één extra bijrijder per paard te hebben die ook voor het pension-tarief in de lessen kan rijden. Overige extra ruiters wordt het manegetarief berekend. Bijrijders kunnen een leskaart aanschaffen voor 10 pensionlessen. Stel ons per e-mail op de hoogte wie je bijrijder is. Laat ons bij bijvoorbeeld vakanties weten wie er voor je paard zorgt en wie voor ons het aanspreekpunt is wat betreft je paard.
Er zijn een aantal pensionlessen in ons lesschema (zie lesschema op onze website). Deze zijn voor gevorderde ruiters op inloop toegankelijk. Je hoeft je hiervoor dus niet vooraf aan te melden. Ook is het mogelijk om mee te rijden in manegelessen. Meerijden in manegelessen graag wel vooraf in overleg met de betreffende instructeur.
De besloten dressuurles op zaterdag en de springlessen op woensdag zijn alleen op uitnodiging/in overleg met instructie toegankelijk. Ben je vaste ruiter van een les en rij je onverhoopt een keer niet mee zeg dan minimaal 24 uur vooraf af via De Ruiter-app. Niet op tijd afgemelde lessen worden doorberekend.
Privélessen kunnen ingepland worden via De Ruiter-app of een afspraak inplannen per e-mail.
Informatie over De Ruiter-app: https://www.anydale.nl/ruiter-app
Uitgezonderd de FNRS wedstrijden (voor manegeruiters) worden alle (KNHS) wedstrijden en een groot gedeelte van de evenementen op Any Dale georganiseerd door Rijvereniging Any Dale. Voor meer informatie hierover kijk op de website van Rijvereniging Any Dale .
KNHS-startpassen kunnen aangevraagd worden door leden van Rijvereniging Any Dale (startpassen alleen via de rijvereniging, niet via Any Dale Hippique).
Vanaf begin mei tot zolang het weer het toelaat in oktober kunnen pensionpaarden gebruik maken van weidegang (meerprijs per maand). Voor aanvang van het weideseizoen ontvang je hierover meer informatie. Weidereglement klik hier.
Any Dale Hippique biedt een paddockservice abonnement voor vijf dagen per week (maandag t/m vrijdag) of 7 dagen per week. De paarden worden er door stalmedewerkers ingezet en na ca. twee uur er weer uitgehaald. Incidenteel gebruik maken van de paddockservice kan ook. De kosten hiervoor zijn € 10,- per keer (aanmelden voor 09:00 uur in de app-groep).
Een abonnement op de stapmolen service is mogelijk voor vijf dagen (maandag t/m vrijdag) of 7 dagen per week. Incidenteel gebruik maken van de stapmolenservice kan ook. De kosten hiervoor zijn € 10,- per keer (aanmelden voor 09:00 uur in de app-groep). Het is niet toegestaan om zelf je paard in de stapmolen te zetten of er zelf uit te halen (vraag onze medewerkers).
Tijdens feestdagen (Nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst) is er geen paddock- en stapmolenservice.
Wekelijks is hoefsmid Philip de Weijer aanwezig op donderdag. Afspraken wanneer je paard bekapt of beslagen wordt kan je rechtstreeks met hem maken (tel. 06 10935595 ).
Eén keer per jaar worden alle paarden geënt tegen tetanus en influenza. De kosten hiervoor worden berekend op je pensionfactuur.
Twee maal per jaar worden van alle paarden op Any Dale Hippique collectief verse mestmonsters genomen. Deze monsters worden door Dierenkliniek Gooiland onderzocht op de aanwezigheid van wormeieren, larven en/of volwassen wormen als er geen aanwezigheid kan worden aangetoond zullen wij voor nu géén ontwormingsmiddelen in zetten. Mochten we wel ontwormingsmiddelen in moeten zetten laten wij dat weten.
De kosten voor dit wormonderzoek zullen op je pensionfactuur berekend worden. Mochten er bij je paard een wormbesmetting gevonden worden in de mest en we dienen je paard een ontwormingsmiddel toe dan zal ook deze berekend worden op je pensionfactuur.
Bij paarden die nieuw bij ons op stal komen laten wij bij aankomst (op kosten van de eigenaar) een worm onderzoek doen.
Per paard is maximaal één zadelkast beschikbaar voor harnachement en spullen. Het is niet toegestaan om halsters, dekens, dekjes etc. aan of voor boxen en kasten te laten liggen of aan de buitenzijde op te hangen. Als springschoenen nodig zijn voor paddockservice of weidegang mogen die aan of in de box.
Het doorgeven van voerwensen, opgeven voor paddock- of stapmolen service, weidegang, medicijngebruik en andere wensen of vragen graag per email naar info@anydale.nl. Heb wil je iets overleggen dan kun je ook altijd terecht bij Meaghan.
Aankondiging weidegang, enten, ontwormen en andere nieuwsberichten sturen wij per email. Zorg ervoor dat wij je juiste emailadres hebben. Ook facturen worden per email verzonden.
Kleine berichten zoals afwijkende beschikbaarheid rijbanen e.d. sturen wij in de WhatsAppgroep Pensionruiters Any Dale.
Berichten oven weidegang, paddock en stapmolen kunnen in de Any Dale wei en paddock WhatsAppgroep. Wijzigingen en opgave abonnementen weidegang, paddock en stapmolen alleen per e-mail, dus niet per Whats-app!.